Reiki Gendai Ho

Novosti:


__________________________

Kontakt telefon:

00381 60 / 33 – 13 – 006
(060
/ 33 13 006)

__________________________

Prijatelji sajta:

 

Udruženje Asklepios

Udruženje Asklepios

 

Šta je Gendai Reiki Ho

Gendai Reiki Ho je savremena forma Reiki puta, koja je u sebi sačuvala veliki deo tradicionalnog Reiki učenja, s tim što se prilagodila savremenom čoveku u pogledu specifičnog načina obuke. Naime Hiroši Doi, tvorac ove grane je prilagodio praksu Reikija, pojednostavio je i učinio dostupnijom za tempo savremenog čoveka. U prevodu –Gendai– znači /moderan/ a –Ho– /metod/. Iako je ova tehnika osavremenjena, ona ipak ostaje tekovina istočnog Reikija. Postoji veliki broj različitih pravaca u Reikiju ali se svi oni dele na istočni i zapadni Reiki. Put njegovog razvoja išao je preko Amerike gde je učenje u mnogome prilagođeno zapadnom svetu. Kako je tradicionalno učenje bilo privilegija retkih i dugo se skrivalo u Japanu, dugo je bilo nedostupno ostatku sveta. Postoje spisi u manastirima Zen budizma po Tibetu i Indiji koji opisuju Reiki praksu a koji su stari 2500 godina. Mikao Usi je prvi obelodanio ovu tehniku krajem XIX veka (Usui Reiki Ryoho) i dugo je Reiki bio tehnika koja se prenosila retko i skupoceno, dugotrajnom kontinuiranom praksom, u kojoj su učitelj i učenik delili značajan iskustveno–vremenski kontinuitet. Taj odnos imao je značajan hijerarhiski karakter i prilika da neko dobije učiteljsko znanje bila je izuzetno retka. U jednom momentu pojavila se grupa učitelja koja je ustala protiv toga i Reiki počela da prenosi na dostupniji način.

Tako je Hiroši Doi (drugi učitelj u mojoj Učiteljskoj grani) sačuvao tekovine drevnog učenja Japana i predao ih zapadnom svetu na jedan njemu prijemčiv način.  Fokusirajući se na duhovnim konceptima koji su uzeti iz drevnog Japana, ovaj metod omogućava onima koji su zainteresovani, da koriste Gendai kao metod isceljenja. Tradicionalno učenje je baza ove metode I sačuvana je u velikoj meri. Njen modifikator je isprva bio praktičar tradicionalnog učenja, čuvajući fokus na drevnim duhovnom sredstvima procesa isceljenja, dozvolio je sebi da učenje I praksu Reikija osavremeni. Pored toga bio je zainteresovan za brojne druge tehnike duhovne prakse: Seiki–ho, Silva metod, Genkioku Kiko, Dokiho, Kristalo terapija, Energetsko balansiranje, Astralno isceljenje, Nišino disanje, Vibracija prirode i mnoge druge tehnike. Sva ova iskustva uključio je u svoje učenje I na taj način Reiki praksu učinio kompleksnijom. Istraživanjem različitih tehnika duhovnog iskustva, omogućavamo sebi da svoje Reiki iskustvo unapređujemo, obogaćujemo I kompleksnije kanališemo Univerzalnu životnu energiju. Ovaj metod je u stalnom kretanju I omogućava nam kontinuirani rast u pogledu ovladavanja duhovnim tehnikama samorealizacije.

Reiki iskustvo učitelju i učeniku omogućava priliku za ostvarenje značajanog duhovnog odnosa u kojem svako zadržava svoj deo lične odgovornosti. Ne smemo zaboraviti da Reiki koji otelotvorujemo u svom svakodnevnom životnom iskustvu, uvek koristimo za lično  i opšte dobro, u skladu sa zakonima Univerzuma.